Nova akcija kosovske policije u severnom delu Mitrovice 1Foto: YouTube/KoSSev/printscreen

U glavnoj ulici u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice, ispred jednog lokala, trenutno se nalazi desetak dugim cevima naoružanih pripadnika Specijalne jedinice kosovske policije.

Kako javlja KoSSev, ispred ovog lokala nalaze se i dva policijska vozila, dok su nešto ranije nedaleko od ove lokacije bili stacionirani i pripadnici policije regiona Sever.

Više pripadnika, koji, kako se pretpostavlja, nisu iz direkcije regiona Sever, nalazi se u samom lokalu. Iza ovog lokala parkirana su dva vozila, jedno vozilo Kosovske policije i jedno carine.

Novinar portala KoSSev nije uspeo na terenu da dođe do zvaničnih informacija o akciji koja je u toku.

Policijski službenici regiona Sever rekli su da nisu ovlašćeni da daju izjave, a kada je novinar KoSSev-a prišao specijalcima i postavio im isto pitanje, jedan od njih ga je zamolio da se udalji.

Specijalci ne dozvoljavaju prilaz građanima u i u blizini objekta u kom se vrši akcija,  nalažu im da pređu sa druge strane ulice. Istovremeno, policija reguliše saobraćaj.

Iako KoSSev nije došao do zvaničnih informacija, pretpostavka je da se akcija vrši zbog šverca robe.

U dvorištu iza ovog lokala nalazi se kamion sa robom, u koji povremeno ulaze policijski službenici koji, kako se pretpostavlja, vrše proveru.

A ista saznanja o akciji u Bošnjačkoj prenela je i prištinska Gazeta Express, navodeći da su na ovoj lokaciji zaustavljena tri kombija sa uglavnom prehrambenim prozivodima i da je u pitanju neocarinjena roba.

Ovaj medij ujedno saznaje, da se akcije, takođe zbog neocarinjene robe, vrše i na tri lokacije u Štrpcu.

Kallxo takođe prenosi iste navode, precizirajući da je reč o grupi koja organizovano švercuje alkoholna i bezalkoholna pića iz Srbije u dva grada na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari