Nova: Kekić uzima sigurne glasove za SNS i dobija devet miliona godišnje za - reprezentaciju 1Foto: Mihailo Jovanović i Bojan Kekić (levo) Foto: eUprava

Bojan Kekić, predsednik Izvršonog odbora Poštanske štedionice i funkcioner Srpske napredne stranke, na mesečnom nivou, na ime troškova reprezentacije, dobija čak 800 hiljada dinara, pokazuju dokumenta iz ove državne banke u koje je “Nova” imala uvid.

Kao predsedniku IO Banke Poštanska štedionica, Kekiću je omogućeno korišćenje dve platne kartice, “DINA”, na kojoj, na mesečnom nivou, ima na raspolaganju 300 hiljada dinara i “VISA” karticu, na kojoj ima 500 hiljada dinara mesečno za troškove reprezentacije i službena putovanja.

Zbrino, za Bojana Kekića se iz državnog budžeta na godišnjem nivou izdvaja čak 9, 600. 000 dinara i to samo na troškove reprezentacije i putovanja.

Država Srbija je većinski vlasnik Banke Poštanska štedionica, sa direktnim udelom od 71 odsto i posredno kroz JP “Pošta Srbije”,17,94 odsto, Telekom Srbija, 10 odsto, PIO fonda, 0,9 odsto i Fonda za razvoj Republike Srbije, koji ima 0,02 odsto vlasništva.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je, u ranijoj izjavi za “Novu”, označila Kekića kao čoveka koji se nalazi na vrhu piramide za prikupljanje kapilarnih glasova za SNS u toj državnoj banci.

“Na vrhu piramide se nalazi predsednik Izvršnog odbora banke, Bojan Kekić. On dobija od Zvonka Veselinovića i Andreja Vućića instrukcije o tome šta je potrebno raditi. Kekić dalje angažuje članove Izvršnog odbora da skupljaju kapilarne glasove – Natašu Marković, suprugu Draška Markovića, jednog od direktora Telekoma, Nenada Ralevića, inače prijatelja Darka Šarića, i Aleksandru Čortanu. Oni zatim šire mrežu preko Gojka Radisavljevića, direktora filijale, Miloša Ralevića, pomoćnika direktora poslovne mreže, Dejana Popovića, direktora Regionalnog centra Beograd”, opisala je Tepić.

Iako je sada “vojnik” Aleksandra Vučića, Kekić nije izvorni naprednjak. Nekada je bio funkcioner SPS, veran Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici, a svoju odanost dokazivao je i nakon njegovog svrgavanja i u vreme kad je Milošević bio u Hagu.

Kekić je bio funkcioner i poslanik Socijalističke partije Srbije. Rođen je u Požarevcu, a bio je i predsednik okružnog i požarevačkog odbora SPS-a, član Glavnog i Izvršnog odbora socijalista. Mediji su pisali da je reč o čoveku od poverenja Slobodana Miloševića i da se nalazio među onima koji su nosili njegov kovčeg na sahrani.

Kako je nedeljnik “Vreme” ranije objavio, u vreme trvenja u SPS-u 2005. godine, stigla je vest da je Milošević iz Haga naredio odstranjivanje Ivice Dačića, Dušana Bajatovića i Branka Ružića i tražio da ostatak stranke od tada nastupa pod imenom SPS – Slobodan Milošević. Miloševićevci u SPS-u tada su tvrdili da imaju većinu u stranci, a da bi na čelo SPS-a, po Miloševićevoj želji, trebalo da dođe upravo Bojan Kekić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari