Nova ograda u blizini "Lekine vile" na Fruškoj gori: Bezbednjaci proširuju lovište "Vorovo" 1Foto: Petar Živanović

Oko „Lekine“ ili „Titove“ vile koja se rekonstruiše pod velom tajne, nikla je nova ograda oko lovišta u sklopu tog lokaliteta. Aktivisti „Odbranimo šume Fruške gore“ kažu da je ograda postavljena i na delovima gde nikada nije bila.

– Do sada smo imali slučaj Kesten da povlašćeni feudalci otimaju, ograđuju, žicom deo Nacionalnog parka, a sada se tome, kako nezvanično saznajemo, pridružilo predsedništvo i BIA. Informacije od javnog značaja ćemo svakako tražiti od nadležnih u Nacilnalnom parku „Fruška gora“ i od Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Da li ćemo mirno gledati kako nam otimaju našu Frušku koja je puna podsetnika stradanja u oslobodilačkom ratu? Da li ćemo se povući u favele koje nam prave u gradu, gde nas takođe lišavaju zelenila, ti isti koji su nam uzeli Kesten, a sada se pridružuju iz vrha vlasti – kažu aktivisti OŠFG.

Kako podsećaju par kilometara od ove ograde stoji spomenik, Rohalj baze, i na njemu reči Miroslava Antića.

Dragana Aršić iz ovog Udruženja kaže da je dobila odgovore iz Nacionalnog parka iz kog kažu da je u pitanju postavljanje nove ograde i popravke stare, oko lovišta „Vorovo“.

Nova ograda u blizini "Lekine vile" na Fruškoj gori: Bezbednjaci proširuju lovište "Vorovo" 2
Foto: Petar Živanović

– Tu zaista postoji zatvoreno loviše i ono je ograđeno drvenom ogradom. Međutim, kako mi kažu kolege, ova ograda je u delu gde ranije nikada nije bilo ništa ograđeno. Što znači da su ga oni sada proširili. Ograda je žičana, a javna nabavkak oštala je od 1,5 miliona dinara. Vila još nije ograđena, postavljene su kamere i table da je zabranjen pristup – rekla je Arsić.

Iz Nacionalnog parka „Fruška gora“ nisu raspoloženi da odgovaraju na pitanja novinara. Za 021.rs su u telefonskom razgovoru samo rekli da nije tačno da je struja sprovedena kroz žice kako se to ranije pojavilo u medijima.

Pre dve godine iz Republičke direkcije za imovinu obnarodovali su da sve informacije u vezi sa rekonstrukcijom ove vile su tajna, jer je reč o nepokretnosti za posebne namene.

Objekat će u budućnosti koristiti službe bezbednosti, ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, te samo predsedništvo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari