Ugovor o saradnji na izradi studije izvodljivosti intermodalnog transportno-logističkog terminala koji će se graditi u Slobodnoj zoni u Pirotu potpisali su direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić i predstavnik italijanske firme „Logika“ Zeno de Agostino. Ukupna vrednost projekta dokumentacije je 174.000 evra, a najvećim delom se finansira iz evropskih fondova.


– Ukoliko ova studija koju će uraditi italijanska firma pokaže isplativost celog projekta, transportno-logistički centar biće izgrađen na 10 hektara zemljišta u okviru Slobodne zone. Naša zona se nalazi na Koridoru 10, a blizu su i koridori 8 i 4. Ovaj kompleks bi sadržao kontejnerski terminal, veliki broj skladišta i terminal koji bi služio za pretovar robe iz teretnih vagona na kamione i dalji transport – rekao je direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić.

Predstavnik italijanske firme „Logika“ Zeno De Agostino rekao je da njegova firma ima velika iskustva ne samo u u pripremi dokumentacije već i samoj izgradnji ovakvih centara. Prema rečima predsednika opštine Pirot Vladana Vasića, ovaj projekat bi pozicionirao Pirot kao prvi transportno-logistički centar u Srbiji.

– To bi ujedno poboljšalo i sam položaj Pirota i njegov ugled kod investitora koji bi imali još jedan veliki motiv da dođu ovde i da investiraju – rekao je Vasić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari