Nova stranka povodom urušavanja zgrade: Vrhu beogradske vlasti novac preči od ljudskih domova i života 1Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs (Arhiva)

Nova stranka ocenila je danas, povodom urušavanja stambene zgrade u Beogradu, da je vrhu gradske vlasti „preči novac i interesi od ljudskih domova i života“. Ta stranka je u saopštenju navela da se posle urušavanja zgrade na Vračaru, „jer su joj potkopani temelji sa gradilišta na parceli pored“, postavlja pitanje „ko iz gradske vlasti i po […]

Nova stranka ocenila je danas, povodom urušavanja stambene zgrade u Beogradu, da je vrhu gradske vlasti „preči novac i interesi od ljudskih domova i života“.

Ta stranka je u saopštenju navela da se posle urušavanja zgrade na Vračaru, „jer su joj potkopani temelji sa gradilišta na parceli pored“, postavlja pitanje „ko iz gradske vlasti i po kojem ‘burazerskom principu’ izdaje gradjevinske dozvole“.

Nova stranka je navela da to što su stanari evakuisani i nije bilo povredjenih, ni poginulih, „ne anulira činjenicu da je lako moglo doći do tragičnih posledica, kao i da je materijalna šteta ogromna“.

„Iako su gradjani Beograda godinama ogorčeni što grad gubi identitet i nemoćni pred naletom investitorskog urbanizma, sada su suočeni i sa konstantnom opasnošću za život i krov nad glavom“, upozorava se u saopštenju.

Dodaje se da „napredjačkim perjanicama iz vrha gradske vlasti“ odgovara da, „po principu ‘jedna ruka na rame, druga u džep’ „, masovno izdaju dozvole za izgradnju „i skreću pogled sa pitanja kako radovi dalje teku“.

„Stoga i imamo sve češće tragedije na gradilištima, jer zbog nemara gradjevinskih inspekcija, kao i nepoštovanja bezbednosnih mera, radnici gube glave“, podsetila je Nova stranka.

Ta stranka je pitala: „Koliko još ljudi treba da strada ili domova komšija da se uruši ne bi li se ozbiljno pristupilo pitanju principu izdavanja gradjevinskih dozvola, radu inspekcija i zaštiti na radu?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari