Zdravstveni centar „Toplica“ u Prokuplja uložio je šest miliona dinara u opremanje novog nefrološkog odeljenja u okviru kog će raditi i moderni Centar za dijalizu, rekao je juče direktor Zdravstvenog centra Dragan Dinić. – U renoviranje Doma zdravlja, u kome će raditi novo odeljenje nefrologije, uloženo je tri miliona dinara, dok je za preostala tri miliona nabavljena potpuno nova oprema za hemodijalizu – kaže Dinić.

Novi centar treba da počne da radi za nekoliko nedelja. U objektu od 600 metara kvadratnih, pored dve sale u koje može da se smesti 20 aparata za hemodijalizu, biće smeštene i ambulanta za hitne slučajeve, sala za intervencije, lekarske i bolesničke sobe. – Iz sopstvenih sredstava nabavili smo šest potpuno novih aparata za hemodijalizu, pa ih sada imamo 14, što za sada pokriva osnovne potrebe naših bolesnika, ali ćemo se truditi da ovde priključimo 20 aparata – rekao je Dinić.

Direktor je naveo da će zahvaljujući novom prostoru koji omogućava uključivanje više aparata istovremeno biti ukinuta noćna, odnosno treća smena na nefrologiji, kao i da sada bolesnici koji koriste hemodijalizu neće morati celu noć da provedu na aparatima. Do sada je na dijalizu u prokupačku bolnicu tri puta nedeljno dolazilo 55 bolesnika iz Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari