Novi cvetni aranžmani za Gradsku baštu u Zrenjaninu 1Foto:M.P./Danas

Radnici zrenjaninskog rasadnika uređuju Gradsku baštu, a u okviru tog posla sade cvetne aranžmane i uređuju parkovski deo koji okružuje Gradsku kuću.

Zrenjaninka Aleksandra Magazin, rukovodilac službe u zrenjaninskom rasadniku koji pripada JKP „Čistoća i zelenilo“, sa kolegama uređuje javne površine u Zrenjaninu. Ona kaže da je na red stiglo letnje cveće u Gradskoj bašti.

„Vršimo smenu cveća za letnji period, ovog puta sadimo impatijens kojeg dugo nismo imali u našoj proizvodnji. Ovo je sada neki novitet, nadamo se.da će se građanima to svideti, kao što se nama sviđa“, objašnjava Aleksandra.

Ovdašnjim ljubiteljima hortikluture Aleksandra je poznata po prelepim aranžmanima na gradskom trgu, uskršnjim jajima i leptirima od cveća dan i noć, koji se šepure tokom proleća u centru grada.

„Kada smo počeli sa uskršnjim i prolećnim ukrašavanjem trga, vidlei smo da se građanstvu to sviđa. Naročito su to deca lepo prihvatila, posebno kada se održavaju na trgu dečije manifestacije, to nekako doprinese celom ugođaju“,objašnjava Aleksandra.

Kaže da su ih trenutno, na kratko, sklonili ali da će ih uskoro vratiti na trg u novom „ruhu“.

„Ti su aranžmani ostali i dalje aktuelni ali smo ih trenutno sklonili, jer spremamo novi, letnji aranžman. Iznećemo i dva cvetna zida i očekujem da će ove godine to stvarno biti lep prizor“, kaže Aleksandra Magazin.

Na terenu je danas, prilikom sadnje cveća u gradskoj bašti, bilo sedmoro radnika rasadnika i Čistoće i zelenila, a neka uobičajna postava za održavanje cvetnih i zelenih površina, kao i kružnih raskrsnica, je njih troje.

Treba im, kako kažu, dan i po da urede sve kružne raskrnice u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari