Novi detalji tragedije u Novom Pazaru 1Foto: N. Kočović

U požaru u stanu u Novom Pazaru živote je izgubilo četvoro male dece, blizanci stari tri godine, dete od dve godine i beba od samo šest meseci. Majka i otac su s teškim opekotinama drugog, trećeg i četvrtog stepena završili u bolnici.

Vatrogasci su na mesto požara stigli za četiri minuta, ali nesretnoj deci nije bilo spasa, jer su preminuli na licu mesta, najverovatnije od gušenja ugljen-monoksidom.

Policija je objavila da je stigla za nekoliko minuta, ali požar je bio već u razbuktaloj fazi.

Kako je ranije objavljeno, prolaznici i komšije pokušali su pomoći kad su videli da stan u prizemlju gori, ali vatra je bila prejaka.

Otac je pokušao spasiti decu preko terase, ali nije uspeo da razvali vrata koja su se zaglavila.

Rođak porodice je za portal sandžakdanas.rs rekao da bi uzrok požara mogao biti u grejalicama.

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefćet Hajrović rekao je da su roditelji dece koja su jutros stradala u požaru hospitalizovani i da je otac životno ugrožen, prenosi „Radio Sto plus“.

On je novinarima rekao da je zbog težine povreda otac prebačen na dalje lečenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odeljenje Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

“Otac je primljen u jedinicu intenzivne nege sa opekotinama koje su prekrivale 50 odsto površine tela, intubiran je i prevezen je u Beograd. Majka ima opekotine po licu i podlakticama, ali je dobrog opšteg stanja i ostaće na odeljenju Opšte hirurgije”, rekao je Hajrović.

On je dodao da je od četvoro dece koje je jutros stradalo u požaru troje dovedeno u ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

„Dete je u bolnicu dovedeno u teškom opštem stanju sa opekotinama lica i šaka, pokušana je reanimacija ali je na žalost preminulo. Tela dece prebačena su u Službu za patologiju gde će po nalogu tužilaštva biti urađena obdukcija”, istakao je Hajrović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari