U bujanovačkoj Hebi održana je prva osnivačka skupština otkada je većinski vlasnik kapitala Kompanija Nektar, na kojoj je doneta odluka o promeni pravne forme preduzeća u otvoreno akcionarsko društvo. Za predsednika Upravnog odbora većinom glasova izabran je Bojan Radun.

Članovi Upravnog odbora su Čedo Praška, Slobodan Radišić, Miodrag Petrović, članovi top menadžmenta kompanije Nectar, kao i Vojislavka Taškovićiz matičnog preduzeća Heba.

Funkciju generalnog direktora obavljaće Milovan Ranković.

Prvoj osnivačkoj skupštini prisustvovali su i Saša Aleksić, direktor Centara za tendere Agencije za privatizaciju, kao i Dušan Vuković, predstavnik Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj. Od novembra 2008. godine fabrika vode Heba nalazi se u okrilju kompanije Nectar, regionalnog lidera u proizvodnji i preradi voća i povrća.

– Kompanija Nectar uveliko je počela realizaciju investicionog plana od šest miliona evra na period od pet godina, koji će se, s obzirom na samu dinamiku, ostvariti i ranije – saopštio je novinarima novi generalni direktor bujanovačkog akcionarskog društva Milovan Ranković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari