Novi DSS: Da li će eho vapaja sa protesta kod Linglonga u Zrenjaninu odjeknuti? 1Foto: M.P./Danas

Gradski odbor Novi DSS Zrenjanin saopštio je da očekuje odgovor zašto je došlo do nepoštovanja rokova plaćanja i ko je odgovoran za situaciju sa podizvođačima radova Linglonga.

„Ima li kraja bahaćenju vlasti, gde je ulog veći od ulova, što bi značilo da je našem društvu davanje krajnje neisplativo u odnosu na dobit“, pitaju u DSS.

Oni su izrazili punu podršku radnicima u ostvarivanju svojih prava i upitali kako se mogu očekivati poštovanja prava budućih radnika Linglonga, ako već podizvođaču „Alfa technics“ iz Svilajnca Linglong duguje pet i po miliona evra, a oni su jedna od preko sto kompanija sa istim problemom, čiji predstavnici poručuju: „Nismo robovi, niti smo dužni da finansiramo Linglong“.

„Uprava fabrike Linglong dala je radnicima kodeks ponašanja pre početka protesta, na kineskom i srpskom jeziku. Pitamo, hoćemo li svi ostati izgubljeni u prevodu, da li će eho vapaja sa protesta odjeknuti, zavisi od svih nas, koliko smo spremni da ih čujemo i da ih podržimo“, kaže u reagovanju Mirjana Grujić iz GO Novi DSS Zrenjanin.

Ova stranka izražava bojazan da je u Slobodnoj zoni u Zrenjaninu na snazi moderno ropstvo i podseća da je to investicija od 83,5 miliona evra, na 96 hektara, sa neizvesnom sudbine radnika bez osiguranja, a sve služi za podizanje destruktivnog zdanja buduće trovačnice banatske ravnice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari