Novi logo i džinglovi Ljubičevskih konjičkih igara 1

Zainteresovanoj javnosti, koja najveću turističku manifestaciju u Požarevcu – Ljubičevske konjičke igre već doživljava kao jedinstveni i prepoznatljiv brend ovoga grada, do sada je predstavljeno nekoliko elemenata narednih, 54. Igara.

Kako saznajemo od pojedinih članova Organizacionog odbora Igara, tela koji se zvanično sastaje prvi put, pripreme za ovogodišnju manifestaciju su krenule dosta ranije.

To je deo obećanja organizatora od prošle godine, koji su nakon 53. LJKI kazali da sa pripremama kreću odmah po završetku minulog spektakla. Više informacija o sportskom delu igara trebalo bi da imamo u narednom periodu kada se definiše program na Hipodromu, ali javnost svakako interesuje i glavni izvođač na gradskom trgu koji nastupa nakon defilea. Prošle godine su organizatori postavili visok standard u tom delu Igara, nastupom Bijelog dugmeta a ove godine se očekuje neko barem približno renomea popularnih „dugmića“.

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavio se zvaničan logo 54. LJKI kao i jedan od prvih najavnih džinglova ovogodišnjih Igara koji je, kako smo saznali, više namenjen prezentaciji sponzorima, za koje se očekuje da će ih ove godine biti u još većem broju. Zvanični reklamni spotovi očekuju se uskoro, napominju organizatori i dodaju da se nadaju još većoj poseti turista iz Srbije i inostranstva nego 2016. godine.

U organizaciji TO Grada Leskovca, na izložbi koja ima međunarodni i takmičarski karakter ove godine je učestvovalo preko 50 Turističkih organizacija iz Srbije, Bugarske i BiH. Od 11 kategorija, TO Grada Požarevca uzela je učešće u tri i to, „Turistički promotivni film“, „Najoriginalniji eksponat (suvenir)“ i „Turistički plakat“. Iako veoma zapaženi, promotivni film i statueta Miloša Obrenovića nisu osvojili nagrade, ali je zato, plakat za 53. Ljubičevske konjičke igre pobrao simpatije kompletnog žirija i kao takav je nagrađen. Ovo je bilo već drugo priznanje za idejna rešenja konjičkih igara, jer je na Novosadskom sajmu Požarevac već dobio Veliku zlatnu medalju za multimedijalni spektakl otvaranja 53. Ljubičevskih konjičkih igara.                    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari