Novi Optimizam i Građanske inicijative najavljuju događaje povodom Međunarodnog dana ljudskih prava i rođendana Novog Optimizma 1Foto: Novi Optimizam

Organizacije Novi Optimizam i Građanske inicijative organizuju konferenciju na kojoj će najaviti događaje povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, kao i 18. rođendana Novog Optimizma.

Konferencija za medije biće održana 29. novembra u 13 časova u Prostoru Miljenko Dereta (Dobračina 55).

Na punoletstvo Optimizma, osmog decembra, u Beogradu će biti uručeno godišnje priznanje „Povelja Dušan Mitrović“ za Dobar primer Novog Optimizma, i tom prilikom biće istaknuto pravo na slobodu kao ključnu vrednost.

Dva dana kasnije biće obeležen Međunarodni dan ljudskih prava u Zrenjaninu, kada će ova organizacija uručiti novoustanovljeno priznanje Heroji građanskog aktivizma.

„Cilj nam je da istaknemo pravo na vodu, zemlju i vazduh, kao elementarna ljudska prava koja su sve ugroženija, a u Zrenjaninu, nekada domu Zelenog Zvona ali i izvorištu Optimizma, ugrožavanje tih prava je sve drastičnije“, navode iz ove organizacije.

Kako dodaju, na konferenciji će biti saopšteno ko su ovogodišnji laureati pomenutih priznanja, ali i celokupni program predviđen za ta dva dana.

Na konferenciji će govoriti:

Maja Stojanović, Građanske inicijative

Branislav Grubački Guta, Pokret Novi Optimizam

Željko Bodrožić, novinar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari