Novi optimizam: Sutra u Etno salašu Balažević razgovor aktivistkinja na temu "Aktivizam žena na selu" 1Foto: Novi optimizam

Pokret Novi Optimizam, Zelene mreže Vojvodine, Građanske inicijative i Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Matija Gubec“ organizuju razgovor aktivistkinja iz različitih ženskih udruženja na temu „Aktivizam žena na selu“, saopštio je Novi optimizam.

Kako je navedeno, okupljene će razgovarati o mogućnostima i preprekama ženskog aktivizma na selu kroz sopstvene primere, a što uvek uključuje nezaobilazni osvrt na teme poput uloge žene u porodici, njen aktivizam u lokalnoj zajednici, borba za socio-ekonomski položaj: Šta su sputavajući faktori u organizovanju žena? Imaju li žene podršku sredine i porodice u svojim inicijativama? Kako se organizuju? Postoji li ženska solidarnost u malim sredinama? Po čemu su njihova udruženja specifična i na koje izazove pokušavaju da odgovore? Kakva je zaštita žena na selu? Postoji li ostvarivanje socijalnih, ekonomskih i porodičnih prava žena na selu?

U razgovoru učestvuju: Olivera Radovanović (Zelena mreža Vojvodine); Senka Jankov (profesorka sociologije); Ksenija Grujić (udruženje žena „Vredne ruke“ iz Botoša); Ljiljana Gusić (udruženja „Udahni život“ iz Stanišića); Aida Ćorović (aktivistkinja za ljudska prava); Jelena Obućina (novinarka Newsmax Adria); Maja Stojanović (Građanske inicijative).

Nakon razgovora Pokret Novi Optimizam proglasiće ko će biti ovogodišnji lauereat nagrade Dobar primer Novog Optimizma, koja se tradicionalno uručuje na Međunarodni dan ljudskih prava 10. decembra.

U 14 časova, svi okupljeni pozvani su u posetu Galeriji pri Hrvatsko kulturno-prosvjetnom društvu „Matija Gubec“ u ulici Marka Oreškovića 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari