Novi Pazar: Na Državnom univerzitetu mesta za još 334 brucoša 1Foto: N. Kočović

Za upis prve godine osnovnih akademskih studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ostala su 334 slobodna mesta, od kojih je 177 budžetskih, objavljeno je na sajtu te visokoškolske ustanove.

Najviše slobodnih mesta je na studijama matematike – 49 (40 budžetskih), po 40 je na hemiji (30 budžetskih) i računarskoj tehnici (sva budžetska), 35 prava (sva samofinansirajuća), a 32 na studijama srpskog jezika i književnosti (21 budžetsko mest).

U prvom upisnom krugu nisu popunjene kvote ni na studijskim programima biologije (još 25 slobodnih mesta), građevinarstva (21), sporta i fizičkog vaspitanja (18), engleskog jezika (16) i psihologije i vaspitač (14).

Po 10 slobodnih mesta, sva samofinansirajuća, ostalo je na studijskim programima rehabilitacija, zdravstvena nega i ekonomija.

Prijavljivanje kandidata u drugom upisnom krugu biće 1. i 2. septembra, dok će se polaganja prijemnih ispita održati 5. i 6. septembra.

Državni univerzitet u Novom Pazaru može da upiše ukupno 1.029 studenata u prvu godinu osnovnih studija, od kojih će se 684 finansirati iz budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari