Novi Pazar: Viši sud smanjio kaznu okrivljenom za ubistvo u restoranu Dar 1Foto: Senad Zupljanin

Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas, u ponovljenom postupku, Bajazida B. (27) na osam godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića (51) u restoranu Dar u avgustu 2019. godine, objavio je radio Sto plus.

Jednoglasnom odlukom sudskog veća Bajazid je proglašen krivim za ubistvo, za šta mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od sedam godina i za nedozvoljeno nošenje oružja za koje je osuđen na dve godine zatvora, odnosno, na jedinstvenu kaznu u trajanju od osam godina.

Prvostepenom presudom, koju je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo, on je bio osuđen na 13 godina zatvora.

Viši sud je, kako je obrazložio predsednik sudskog veća, u ponovljenom postupku utvrdio da je Bajazid, za razliku od prvog suđenja, bio svestan svog dela, ali smanjene uračunljivosti kada je lišio života Krlića.

Na osnovu video snimka, kako se navodi u presudi, utvrđeno je da je do koškanja, tokom kojeg je okrivljevni ispalio dva hica, došlo nakon što ga je Krlić prvi udario.

Na osnovu izveštaja veštaka, sud je utvrdio i da je prvi hitac promašio žrtvu, a da je drugi, ispaljen iz prislona, pogodio Krlića u grudi usmrtivši ga na licu mesta.

Bajazid je, navodi se u presudi, nakon toga pobegao iz restorana, a pištolj je bacio u dvorište obližnje kuće.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Okrivljeni i ubijeni su od ranije bili u lošim odnosima, a pojedini mediji su kao razlog sukoba navodili pljačku milion evra u Minhenu zbog koje su u Nemačkoj osuđeni Krlićev rođak i Bajazidov brat.

Novac, navodno, nikada nije pronađen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.