Novi Pazar: Za socijalno preduzetništvo 850 hiljada dinara iz gradske kase 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Novopazarska udruženja građana, koja se bave socijalnim preduzetništvom, mogu da računaju na novu finansijsku podršku za svoju delatnost.

Lokalna samouprava je raspisala javni poziv za podršku razvoju socijalnog preduzetništva.

Ove godine, nadležna komisija će dodeliti najmanje jedan grant, čija vrednost će biti do 850 hiljada dinara. Sredstva su namenjena za kupovinu neophodne opreme, mašina, akata i repromaterijala.

Pravo da apliciraju za sredstva imaju udruženja građana, registrovana u Agenciji za privredne registre (APR) Srbije i koja imaju jasno definisan biznis plan za razvoj socijalnog preduzetništva.

Udruženja, koja konkurišu za ova sredstva, imaju obavezu da pošalju svoje predstavnike na biznis obuke, obuke za pisanje biznis planova i za razvoj socijalnog preduzetništva.

Javni poziv je raspisan u okviru projekta “Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju” koji realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grad Novi Pazar.

U okviru istog projekta, u toku je javni poziv namenjen teže zapošljivim kategorijama – mladim do 30 godina starosti, Romima i ženama.

Na tom konkursu, sredstva od 300 hiljada dinara, dobiće 10 osoba za pokretanje sopstvenog biznisa.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari