Potpisani ugovori o dodeli grantova za preduzetnike iz Vranja 1Foto: vranje.org.rs

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potpisao je ugovore o dodeli grantova u vidu opreme i sredstava za rad sa 10 preduzetnika – odabranih korisnika projekta „Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve“.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je, prošle godine, javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

„U lokalnom akcionom planu Grada Vranja, već tri godine postoji mera koje se odnosi na samozapošljavanje, a nama je bio cilj da ljudima koji već imaju zanat i svoju proizvodnju omogućimo da budu vidljivi i da ih podstaknemo da pokrenu svoju proizvodnju, nabave opremu i razvijaju preduzetnički duh“, rekao je Milenković.

Kako je gradonačelnik naglasio, „apliciranjem u projektu Grad Vranje je dobio sredstva u iznosu od 57.000 evra – od toga je 46.770 obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a 10.262 evra je učešće Grada“.

„Potpisali smo ugovore sa 10 lica o dodeli grantova u vidu opreme, vrednosti od po 300.000 dinara. Nakon pokretanja poslovnih aktivnosti, biće sproveden monitoring u trajanju od godinu dana, kao i obuka“, rekao je gradonačelnik.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari