U vinariji „Zvonko Bogdan“ puštena je u rad mašina za etiketiranje vinskih flaša, što je 91. pogon novih tehnologija koji se finansira preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.


U vinariji koja se nalazi u blizini Palićkog i Ludaškog jezera instalirana je najsavremenija nemačka linija za proizvodnju vina, a najveći deo proizvodnje se i plasira na njeno tržište. Pored Nemačke, vina se izvoze i u druge zemlje Evropske unije, kao i u Crnu Goru i BiH, a manji deo ide u Srbiju.

– Vinarija „Zvonko Bogdan“ rezultat je sjajne simbioze imena našeg velikog umetnika gospodina Zvonka Bogdana, privatne inicijative i podrške Pokrajine. Na ovaj način smo svi zajedno omogućili da se u njoj zaposli 110 ljudi direktno ili indirektno kroz različite vidove korporacije. Zato je ona višestruko korisna. Sa jedne strane u privrednom smislu, sa druge u poljoprivrednom, a sa treće u turističkom. Ne smemo zaboraviti da postoji ogroman benefit i u tome što se većina proizvoda izvozi, pa tako povećavamo i naš spoljnotrgovinski bilans. Sama oprema, uređenje, ambijent i tehničko-tehnološka opremljenost ove vinarije svrstavaju je u red najmodernijih vinarija ne samo u našoj zemlji, već i u ovom delu Evrope – rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, svečano puštajući u rad nov pogon.

Doajen vojvođanske tamburice Zvonko Bogdan istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što se njegovo ime našlo u ovoj vinariji, da ga ne sačuva od zaborava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari