Novi poziv za programe Fonda za inovacionu delatnost 1Foto: Ministarstvo prosvete (ilustracija)

Javni poziv inovativnim preduzećima i timovima za dodelu bespovratnih sredstava kroz programe finansiranja Fonda za inovacionu deltanost otvoren je do 15. novembra.

Sredstva u visini od 3,2 miliona evra zajednički kroz IPA projekat ”Povećanje kapaciteta i tehnološke spremnosti malih i srednjih preduzeća” obezbeđuju Republika Srbija i Evropska unija.

Kako se navodi u obaveštenju Ministarstva prosvete, finansijski podsticaj za transfromaciju inovativnih ideja u održive projekte Fond u trećem ciklusu prijavljivanja obezbeđuje kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Programi su namenjeni za razvoj novih proizvoda, usluga ili tehnologija koji imaju snažan inovativni potencijal za kojima postoji potreba na tržištu.

U zavisnosti od programa, Fond dodeljuje od 80.000 do 300.000 evra po pojedinačnom projektu, a preduzeća su za implemenatciju projekta u obavezi da obezbede i deo sredstava iz drugih privatnih izvora.

Na taj način, Fond zajedno sa preduzećima učestvuje u istraživanjima i razvoju inovativnih rešenja, koja posledično imaju pozitivan uticaj na nacionalnu privredu.

Više informacija o javnom pozivu nalazi se na portalu Fonda za inovacionu delatnost.

Sa ciljem da se svim zainteresovanim aplikantima predstave uslovi i detalji za podnošenje prijava projekata, tim Fonda će svakodnevno pružati podršku, zatim  jednom nedeljno održavati radionice pod nazivom „Otvorena vrata“, a u saradnji sa lokalnim partnerima, kao i svim organizacijama koje rade sa malim i srednjim preduzećima i naučnoistraživačkim institucijama organizovati informativne sesija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari