Novi protest "1 od 5 miliona" večeras u Novom Sadu 1

Novi protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu održaće se večeras na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova. Na skupu će, kako najavljuju organizatori, govoriti novosadski glumac Milorad Kapor i docentkinja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Bojana Bodroža, kao i redovna profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Ivana Spasić.

Učesnici protesta će posle završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuti u šetnju gradskim ulicama, a ovonedeljni protest će, kao i prošlog petka, odjaviti , studentkinja novosadske Akademije umetnosti Tea Vukadin. Kao što je prethodno već najavljeno, univerzitet će biti i glavna tema drugog novosadskog skupa budući da su nastavnici i saradnici brojnih visokoškolskih ustanova podržali proteste građana nezadovoljnih zbog eskalacije nasilja i korupcije, gušenja građanskih i medijskih sloboda, kao i opštim stanjem u društvu.

„Na skupu će biti pročitana pisma i poruke podrške koje su učesnicima upućeni sa više beogradskih i novosadskih fakulteta, a javnosti će biti predočen i spisak potpisnika podrške koji se poslednjih dana neprestano proširuje. Protest se nepovratno širi i jača, što će se pokazati i večeras u Novom Sadu“, poručili su organizatori u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari