Novi Sad: 11. godišnjica požara u diskoteci Kontrast u kom je stradalo šestoro mladih 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

U Novom Sadu je danas obeležena 11. godišnjica požara u diskoteci „Kontrast“ u kom je stradalo šestoro mladih.

Vence na spomen obeležje stradalima u požaru položili su članovi njihovih porodica, prijatelji žrtava kao i predstavnici Grada Novog Sada.

Branko Miladinović, čija je ćerka Tamara stradala u požaru, rekao je ;da će Udruženje „Istina Tamarini zakoni“ nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tu nesreću budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, ali i zbog toga što je takav ishod, po njegovim rečima, „preduslov civilizovanog društva“.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac najavio je da će „u cilju negovanja kulture sećanja“, na mestu nekadašnje diskoteke Grad napraviti memorijalni park.

Precizirao je da je izgradnja parka u planu detaljne regulacije tog dela Novog Sada od oktobra prošle godine, a da se sada radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju drugih uslova za projektovanje.

U požaru u diskoteci ;Kontrast ;1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20)

U junu 2014. godine na zatvorske kazne od pet do devet godina u „slučaju ;Kontrast“, osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, kome je kazna kasnije ublažena, zakupci lokala Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari