Novi Sad: 93 miliona dinara za energetsku efikasnost 1Ilustracija, foto: Pixabay/Coernl

Tokom ove godine, Novosađanima će biti dostupno 78 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti, odnosno za zamenu stolarije, ugradnju izolacije, instaliranje kotlova i peći na ekološki prihvatljive energente, kao i za ugradnju solarnih kolektora i solarnih panela.

Grad je za te potrebe izdvojio 40 miliona dinara, a Ministarstvo rudarstva i energetike 38 miliona dinara. U cilju uspešne realizacije projekata unapređenja energetske efikasnosti objekata javne namene, Novi Sad izdvojio je još 15 miliona dinara.

U pitanju su aktivnosti koje su planirane u okviru Programa energetske efikasnosti Grada Novog Sada za period od 2022 – 2024. godine i Plana energetske efikasnosti Novog Sada za ovu godinu.

„Racionalno korišćenje energije i povećana upotreba obnovljivih izvora energije doprinose smanjenju emisije gasova staklene bašte, ublažavanju klimatskih promena i unapređenju kvaliteta životne sredine, što predstavlja odgovoran pristup upravljanju energijom i bezbedan put ka održivom razvoju grada“, napominju iz Gradske uprave.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari