Novi Sad: Podneta krivična prijava protiv osobe koja je pretila aktivistima OSA-e 1foto: facebook.com

Krivičnu prijavu protiv osobe koja je 26. februara ove godine pretila štanglama, upucavanjem i ubijanjem aktivistima Omladinsko studentske akcije, podneo je danas aktivista te organizacije Srđan Đurić.

„S obzirom da u politički montiranim procesima čekamo i po 12 sati u sudu, da nam se odredi ili ne odredi pritvor od 30 dana, i pošto tužilaštvo u takvim slučajevima odmah reaguje, podneli smo krivičnu prijavu i protiv lica koje nam je pretilo ubijanjem i štanglama pre mesec dana na pešačkom prelazu“, rekao je Đurić nakon podnošenja tužbe, ispred zgrade suda.

Prema njegovim rečima, to je učinjeno kako bi videli da li će tužilaštvo uraditi bilo šta po pitanju verbalnog i fizičkog nasilja koje se u poslednje vreme sprovodi nad političkim i drugim aktivistima u Novom Sadu, koje je, kako kaže, svakog dana sve intenzivnije.

Srđan Đurić jedan je od trojice aktivista koji su početkom ovog meseca prekinuli Javnu sednicu komisije za planove na kojoj je trebalo da se raspravlja od 15.000 potpisanih žalbi građana na nacrt Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine. Sednicu su prekinuli dimnim bombama i razvijanjem transparenta „Gup je glup“.

Dan kasnije su privedeni, a njihovo saslušanje trajalo gotovo 12 časova. Pored Đurića, u pitanju su i aktivsti Brajan Brković i Mladen Cvijetić, a postoji mogućnost da za krivična dela koja im se stavljaju na teret budu osuđeni na višegodišnju kaznu zatvora.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari