Novi Sad: Pretučeni studenti prepoznali napadače preko Fejsbuka 1Novi Sad Foto: Pixabay/Danilography (ilustracija)

ako je prošlo skoro mesec dana kako su u Univerzitetskom kampusu u Novom Sadu pretučeni studenti Marko Đelević i Mihajlo Nikolić, a dan kasnije i Dejan Bagarić, novosadsko tužilaštvo i policija ne saopštavaju ko su napadači i nalogodavci tih napada.

Prema izjavama pretučenih studenata, oni su više puta u policiji davali izjave o detaljima napada i napadačima koji su ih premlatili bokserima i metalnim šipkama, a zbog povreda glave Dejan Bagarić je nekoliko dana proveo na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine.

-Tužilaštvo je pokrenulo istragu, zvali su me da dam izjavu, a posle toga je bio uhapšen tridesetogodišnji M.D. iz Vrbasa kao osumnjičeni za napad. On je pušten i koliko znam vodi se kao svedok napada – kaže Bagarić.

Prema njegovim i saznanjima Nikolića i Đelevića, njih trojicu su napali isti ljudi.

– Napadač je Mitar Delibašić iz Vrbasa. U policiji nam je pre dve nedelje rečeno da ćemo biti pozvani na prepoznavanje napadača, ali još uvek nas niko nije zvao. Na fejsbuk profilu našli smo Delibašića i drugog počinioca tog krivičnog dela. Drugi napadač je Aleksandar Balević – kaže za Danas Mihajlo Nikolić.

On dodaje da je policijski inspektor koji vodi slučaj napada na studente išao u kampus da pregleda snimke sa nadzornih kamera.

– Videćemo šta će dalje biti, ali dosta smo skeptični. Mislimo da se radi na odugovlačanju i da istraga tapka u mestu. Prošlo je već dosta vremena, ako mi znamo ko nas je napao, onda policija mora da zna mnogo više nego mi. Nije nam jasno zašto nismo pozvani na prepoznavanje osumnjičenih za napad – priča Nikolić.

Ministar policije Nebojša Stefanović odmah posle napada predočio je da policija ima tragova i indicija ko su odgovorni za prebijanje učesnika protesta u Novom Sadu Dejana Bagarića i aktivista Združene akcije „Krov nad glavom“.KCIJA KROV NAD GLA

Policija radi, dostaviće dokaze sudu, zalažemo se da kazne budu što strože, da iskorenimo nasilje – poručio je tom prilikom Stefanović.

Združena opozicija u Novom Sadu nema dilema da su trojica studenata napadnuta i pretučena iz političkih razloga i motiva i da je reč o pokušaju režima da golim nasiljem razbije proteste. Štaviše, predočena je i politička pozadina tih napada.

Studenti su pretučeni samo zato što su imali svoje političko gledište. Policija nije otkrila nijednog počinioca, budući da je tužilaštvo dalo izjavu da neposredni izvršilac nije identifikovan, a da je lice koje je bilo u društvu sa njim saslušano i za njega nije predložen pritvor“, rekao je Janko Veselinović.

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković rekao je da je policija zbog napada na studenta Dejana Bagarića ispitala Mitra Delibašića koji nije nepoznat.

„On je aktivno učestvovao u kampanjama SNS-a u Vrbasu. Deo je ekipe Srđana Kruževića, zamenika gradonačelnika Novog Sada, koji je inače i poverenik SNS-a za Vrbas“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari