Novi Sad: Razgovor o uticaju pandemije kovida na informisanje osoba sa invaliditetom 1Foto: www.freepik.com

Okrugli sto „Lekcija iz krize: Kako da se zaustavi društvena isključenost osoba sa invaliditetom i marginalizovanim grupa“, biće održan sutra u Arhivu Vojvodine. Sa početkom u 10 časova, biće održane dve panel diskusije.

Učesnici će pokušati da odgovore na pitanja potrebe za pristupačnim informisanjem i načinima na koji se pristupačno informisanje osoba sa invaliditetom ostvaruje, ali i o uticaju pandemije kovida na njihov svakodnevni život i informisanje, kao i opšti utisak koji je ostavila.

U 10 časova počinje panel diskusija, u okviru koje će se razgovarati o uticaju pandemije kovida na informisanje osoba sa invaliditetom i marginalizovane grupe, na kojoj će govoriti Stevan Ristić iz upravnog odbora Asocijacije medija, viša savetnica i šefica odeljenja za pritužbe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Jelena Kotević, glavna i odgovorna urednica portala Storyteller Vladimira Dorčova Valtnerova, novinar Željko Bajić i novinarka Marijana Čanak, „Portal o invalidnosti“. Razgovor će moderirati Nataša Heror iz Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

O pristupačnosti kulturnog sadržaja osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama, na drugoj panel diskusiji, koja je zakazana za 11.15 časova, govoriće psihološkinja Tatjana Stojšić Petković, Mirko Knežević u ime zajednice gluvih, prof. dr Zoran Pavlović, pokrajinski ombudsman, kustoskinja Galerije Matice Srpske Ivana Rastović i Marijana Ramić Vulin iz fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Panel diskusiju vodiće Vesna Farkaš.

Ovaj događaj je nastavak okruglog stola koji j organizovan 2019. pod nazivom Kultura i komunikacija, na kojem se govorilo o načinu i potrebama za pristupačnim informisanjem osoba sa invaliditetom, a realizuje se u sklopu projekta Manage the Covid with Care, reasOn, Values, unity soliDarity, uz podršku programa Evropa za građane i građanke.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari