Novi Sad: Serija SOS-ovih radionica i seminar samoodbrane za žene 1Foto: Unsplash

Humanitarna organizacija SOS ženski centar iz Novog Sada organizovaće tokom maja radionice i seminar samoodbrane za žene pod zajedničkim nazivom „Kako se zaštititi od nasilja“.

Četiri radionice koje sačinjavaju projekat predstavljaju deo programa primarne prevencije od toksičnih obrazaca u vezama i ulaganja u mentalno zdavlje mladih, a obezbeđuju i treninge samoodbrane kako bi se povećala sigurnost mladih žena.

Ciklus radionica namenjen je mladim ženama uzrasta od 15 do 35 godina koje će steći veštine neophodne za prepoznavanje toksičnih obrazaca u vezama, osveštavanje manipulacije i konflikata u partnerskim odnosima, postavljanje ličnih granica, a na samom kraju razumevanje šta su to zdravi partnerski odnosi.

Kroz radionice učesnici će naučiti i kako da grade kvalitetne veze, kako da izađu iz štetnih veza i kako na vreme da prepoznaju znake toksičnih odnosa.

Aktivnosti se sprovode u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ Vlade Švajcarske, a sprovode ga nevladine organizacije – Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari