Novi Sad: Sutra Suđenje po tužbi vlasnika Galensa protiv ekologa 1foto: preuzeto sa sajta suda

U novosadskom Osnovnom sudu sutra će se održati prvo ročište po tužbi vlasnika kompanije Galens, bračnog para Sanje i Nebojše Petrića, protiv članova Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“ i Udruženja „Fruškać“.

Petrići u tužbi traže da im ekološki aktivisti Dragana Arsić, Nikola Arežina, Dušan Tomić i Petar Živanović isplate ukupno dva miliona dinara na ime naknade štete za narušeni poslovni ugled i duševni bol. Istovremeno, oni traže i godinu dana zatvora za Draganu Arsić iz Pokreta OŠFG.

Ekolozi ocenjuju da Petrići na taj način pokušavaju da izvrše pritisak, zastraše i obeshrabre ekološke organizacije i udruženja i zataškaju neregularnosti na teritoriji zaštićenog područja Nacionalnog parka Fruška gora – potes Kesten, gde je porodica Petrić, kako tvrde ekolozi, u više navrata prekršila zakon.

Pokret „Odbranimo šume Fruške gore“ već dve godine pokušava da ukaže na niz neregularnosti i kršenja zakona na teritoriji Nacionalnog parka od strane Petrića, koji su nekrunisani kraljevi investicionog urbanizma u Novom Sadu zbog projekta kolokvijalnog imena „Novi Sad na vodi“, ali i zbog poslova u Beogradu, Zlatiboru, Zvorniku, Jahorini.

Tuženi ekološki aktivisti zahtevali su od suda veliku prostoriju kako bi javnost mogla da prati suđenje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari