Novi Sad: Uplaćena novčana pomoć deci sa smetnjama u razvoju i korisnicima socijalne pomoći 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Rešenjem gradskog veća Grada Novog Sada, novčana pomoć u iznosu od 5.000 dinara opredeljena je za 1.682 korisnika socijalne pomoći na teritoriji grada, 1.244 roditelja i staratelja dece sa smetnjama u razvoju, koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole u Novom Sadu, i školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, a koji imaju prebivalište na teritoriji grada Novog Sada.

Pomoć je dodeljena i za 349 korisnika servisa za podršku odraslim i starijim licima sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koji realizuje ŠOSO „Milan Petrović“, kao i 252 hranitelja dece sa prebivalištem u gradu, koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i 40 korisnika usluga Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u domu „Veternik“ i njihvog servisa za podršku.

Isplata pomoći vršila se na osnovu spiskova koje su dostavili Centar za socijalni rad, osnovne i srednje škole, ŠOSO „Milan Petrović“ i dom „Veternik“.

Pomoć je uplaćena 31. decembra preko Centra za socijalni rad, a korisnici mogu podići sredstva na svim šalterima pošta i u Poštanskoj štedionici, uz važeću ličnu kartu.

Korisnici koji imaju primedbe na isplatu novčane pomoći, mogu ih uputiti nadležnoj ustanovi ili Centru za socijalni rad na telefon 021/ 210-1400.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari