Novi Sad: Za obnovu fasada u Sremskim Karlovcima preko 41 milion dinara 1foto: A. Mandić

Vlada Vojvodine donela je na današnjoj sednici rešenje kojim se opštini Sremski Karlovci usmerava 41,4 miliona dinara za finansiranje radova na obnovi uličnih fasada na zgradama, koje se nalaze na Trgu Branka Radičevića 11 i 15.

Ta sredstva namenjena su i za uređenje Stražilova, u cilju unapređenja dostupnosti i turističke ponude tog izletišta i njegovog aktivnog korišćenja, obrazloženo je na današnjoj sednici.

Srpsko narodno pozorište biće usmereno 126.9 miliona dinara za realizaciju više projekata, a to su zamena i rekonstrukcija mehanike gornjeg postroja sistema rasvete na sceni „Pera Dobrinović“, za šta je izdvojen najveći deo novca – 117,7 miliona dinara.

Ostatak novca biće potrošen na sanaciju konzole nadstrešnice u okviru zgrade SNP-a i hidrotehničkih instalacija na terasi, kao i izrada projektno – tehničke dokumentacije za kompletnu popravku elektroinstalacija i sistema protivpožarne zaštite.

Donetim rešenjem, Pravnom fakultetu u Novom Sadu usmereno je šest miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekta te visokoškolske ustanove, koji je izgrađen pre više od tri decenije.

Neophodni su radovi na rekonstrukciji krova, vodovodne i kanalizacione mreže, amfiteatra i učionica, zamena stolarije i rasvete.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari