Osniva se novi sindikat prosvetnih radnika: Ko će biti članovi?

Ostavite komentar


  1. Predlažem da donesu odluku da I prosvetari kao i svi radni ljudi ove zemlje imaju ,21 dan godišnjeg odmora.

  2. Samo se delite i osnivajte nove sindikate! Nikad nista tako necemo postici. Ni sa ova 4 postojeca ne postizemo nista. Kada bude postojao JEDAN sindikat prosvetnih radnika Srbije, i kada nam svima ciljevi i interesi budu isti, tada cemo imati snagu i sansu da se nesto postigne. Ovako – nema sanse.

  3. Професоре, браво!
    А ви остали који презирете ову струку о који је само каљате, мислим да не знате ништа о школи и раду у њој, тако да сте иако сте ишли у њој остали необразовани и неваспитани.
    Прошли сте можда кроз школу, али она није кроз вас.

  4. „Mnogo babica, kilava deca“ ili „zavadi pa vladaj“. Sindikati treba da se ujedinjuju, a ne da se organizuju novi, kad govorimo o prosveti. Opet, ako znamo da predsednika sindikata plaća Vlada sa 12%…

  5. Predlažem da se novi sindikat zove „Sindikat otpuštenih prosvetnih radnika“. Zadatak bi mu bio da članovima organizuje prekvalifikaciju za zavarivače.

    Zašto? Zato što ih pola treba otpustiti, da bi se onda i programi -najzad!- prepolovili.

  6. Nema od toga ništa. Biće kao i svi ostali sindikati. Nemoćan! Zbog čega se svi i sve ideje o sindikatima rade na rascepu i deljenju škola. Kao da se radi po instrukciji vlasti da ima što više sindikata, da se nikada ne možemo ništa dogovoriti i ujediniti. Isti si nam ciljevi, isto smo plaćeni..

  7. Neophodno je formirati Novi Jedinstven Zajednički Sindikat Prosvete: ovako se nastavlja već postojeća situacija : “ zavadi pa vladaj“.

  8. Bravo,Vranje i Vesna za Vaše komentare!!! Sve ste u pravu ali da li će se čuti ovaj glas razuma?

  9. Dragi moji.
    Prvi,Orbovic Vam nece dati nista sto nije u Savezu jer on time ne prihoduje…provereno su takvi potezi vec propali.Sindikat je blago receno izgubio smisao.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.