Novi snimak hapšenja migranata u okolini Horgoša: Policija ih terala da leže na zemlji (VIDEO) 1Foto: Screenshot/YouTube online starlight videos

Opkoljeni migranti, bačeni na zemlju, ruke na glavi, ukrštene noge – scena je jučerašnjeg hapšenja preko 1.000 migranata, nakon pucnjave u Horgošu. Pojavili su se novi video snimci hapšenja, koji se ne nalaze u zvaničnom snimku koji je MUP objavio, piše Nova.rs.

Pripadnici žandarmerije i drugih policijskih jedinica, pod punom opremom uhvatili su na ilegalne migrante koji su boravili u Horgošu i okolini. Pri tom upadu zaplenjeno je oružje, a pronađena su i obeležja OVK.

Nova podseća, akcija je usledila posle pucnjave u četvrtak uveče kada su se sukobile dve grupe migranata, a korišćeno je i automatsko oružje. Na snimcima koji su ranije emitovani na društvenim mrežama iz Horgoša, može se videti grupa mladića sa kapuljačama na glavama, kako idu pored kuća i nose oružje u rukama.

Čuju se pucnji, dok meštani beže. Policija je saopštila kasnije da je jedan mladić star 20 godina ranjen sa dva metka u grudi.

Glavna meta policijske akcije je osumnjičeni za pucnjavu.

U jednom momentu, na novim snimcima vidi se kako iz kuće i sa tavana izvlače migrante i viču im da izađu na engleskom jeziku, piše Nova.rs.

„Hands up, out! Napolje“, čuje se na video zapisu.

MUP Srbije je kasnije saopštio da su akcije izvedene u nekoliko mesta u Srbiji, u Horgošu, Subotici i Beogradu, privedeno je ukupno više od 1000 migranata.

Uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka. Akcija MUP-a po ovom pitanju i dalje traje na teritoriji cele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.