Novinar dao izjavu u policiji zbog istraživanja o zloupotrebama novca za projektno sufinansiranje medija u Odžacima 1Branko Žujović - Foto: Pres centar UNS

Novinara iz Subotice Branka Žujovića somborska policija pozvala je da u vezi sa njegovim istraživanjima o zloupotrebi novca za projektno sufinansiranje „Milioneri iz konkursnog blata“ da izjavu, i to godinu i po dana nakon što je objavio tekstove o tome, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Žujović je istakao da se policija, od svih od svih zlouptreba o kojima je pisao, interesovala samo za one u opštini Odžaci.

Sredinom 2022. godine Žujović je na portalu Suboticke.rs objavio seriju tekstova u kojima je otkrio kako pojedini mediji „isisavaju“ novac iz budžeta opština i gradova za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja.

Između ostalog, pisao je o tome da u Subotici godinama unazad najviše novca na gradskom konkursu za sufinansiranje projekata medijskih projekata dobijaju mediji čiji je vlasnik Vladan Stefanović.

Jedan od tekstova koje je objavio, pokazao je da je iz opštinske kase opštine Odžaci za 2020. godinu dato oko 900.000 dinara za izradu „scenografije i najam igrajućih i scenskih rekvizita“ kojih u medijskim prilozima uopšte nema, piše UNS.

Značajan deo tog novca, prema saznanjima Branka Žujovića, naplatila je firma Vladana Stefanovićeva i to za „izradu skice i idejnog rešenja nepostojeće scenografije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari