Novinarka Novosti: Vučelić nije u pravu kad tvrdi da se novinari ne šalju na prinudni odmor 1Foto: Aleksandar Veljković

Povodom tvrdnje glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“ Milorada Vučelića da je „flagrantna laž da Kompanija Novosti šalje na prinudni odmor od 130 dana medijske radnike – novinare“, novinaraka Dijana Dimitrovska poslala je redakciji Danasa flagrantni dokaz – svoje rešenje o upućivanju na prinudni odmor do 2021. godine.

„Iako sam već jednom bila upućena na prinudni odmor u trajanju od 45 radnih dana, dobila sam novo rešenje kojim se dodatno upućujem na prinudni odmor u trajanju od četiri i po meseca“, navodi Dimitrovska.

Novinarka Novosti: Vučelić nije u pravu kad tvrdi da se novinari ne šalju na prinudni odmor 2
Foto: D. Dimitrovska
Novinarka Novosti: Vučelić nije u pravu kad tvrdi da se novinari ne šalju na prinudni odmor 3
Foto: D. Dimitrovska

Inače, novo rešenje za prinudni odmor dobila je dva dana pre nego što se urednik Integrisane redakcije revijalaca Dragan Vićanović izjasnio, prateći proceduru, da „u revijalnim izdanjima nema viška novinara, već naprotiv, manjkaju novinari“.

Direktor Nedeljko Krsmanović nije sačekao da isteknu zakonski rokovi i procedura, već je podelio rešenja pre izjašnjenja urednika, iskazujući nepoštovanje i prema novinarima i prema urednicima, objašnjava novinarka Novosti.

„Kako je moguće da glavni i odgovorni urednik takve kompanije ne zna da, njemu podređeni direktor Nedeljko Krsmanović, šalje na beskonačni prinudni odmor iskusne novinare koji su se kalili u matičnoj redakciji, nisu došli sa strane? Takve novinare šalje na prinudni do 2021. godine sa platom umanjenom za 40 odsto što je u vreme korone – gore nego da imate koronu“, navodi Dimitrovska.

Ona dodaje da nije jedini novinar koji je poslat na beskonačni prinudni odmor, ali da ne može da govori u ime drugih.

„Novinar sam Novosti 25 godina, od toga sam 14 godina radila kao izveštač iz Narodne skupštine, Vlade i Kabineta predsednika Srbije, zatim ratni izveštač i reporter, a poslednjih godina radim, po kazni, u časopisu „Bilje i zdravlje“ kompanije Novosti“, ističe Dimitrovska.

Da podsetimo, glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti” Milorad Vučelić izjavio je da je „flagrantna laž” da kompanija Novosti šalje 50 novinara i medijskih radnika na prinudni odmor, što je u pismu premijerki iznela predsednica Sindikata novinara Srbije (SINOS) Dragana Čabarkapa, preneo je UNS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari