Vučelić: „Flagrantna laž” da kompanija Novosti šalje 50 medijskih radnika na prinudni odmor 1Foto: STARSPORT

Glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti” Milorad Vučelić izjavio je da je „flagrantna laž” da kompanija Novosti šalje 50 novinara i medijskih radnika na prinudni odmor, što je u pismu premijerki iznela predsednica Sindikata novinara Srbije (SINOS) Dragana Čabarkapa, preneo je danas UNS.

Vučelić je za UNS rekao da je saopštenje SINOS „lažna vest” i da izdanja kompanije Novosti ne bi mogla da izlaze kada bi 50 novinara i medijskih radnika bilo na prinudnom odmoru.

„Čabarkapa treba da dostavi imena novinara za koje tvrdi da se upućuju na prinudni odmor. Da li su medijski radnici i sekretarice, portiri, šoferi, kafe kuvarice…? Ne potcenjujem ta zvanja, ali oni nisu medijski radnici”, tvrdi Vučelić.

Dodaje da je predsednica SINOS nedavno „napustila” „Novosti” i da je nejasno kako je njen sindikat i dalje u toj medijskoj kući reprezentativan.

Vučelić je rekao da je netačna i tvrdnja SINOS da se u „Večernjim novostima”, istovremeno, angažuju „novi, profesionalno anonimni“ novinari za „značajno veće zarade”.

On je podsetio i da su „Večernje novosti” privatizovane, kao i da jedino rukovodstvo o tome može da odlučuje.

Na pozive UNS direktor kompanije Novosti Nedeljko Krsmanović nije se javljao, niti je odgovorio na SMS poruku.

U pismu premijerki Ani Brnabić Dragana Čabarkapa tvrdi da je u kompaniji Novosti u toku upućivanje novinara i medijskih radnika na prinudni odmor u trajanju od 130 dana, kao i da je reč o kolegama koji su već u maju i aprilu bili odsutni 45 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari