Novinarka sa poternice u Šapcu: Plašim se za svoju bezbednost 1Foto: Glas Podrinja

Glavna urednica „Podrinskih“ Isidora Kovačević izjavila je danas da ne izlazi iz kuće i da je uplašena za svoju bezbednost nakon što su u Šapcu na banderama, stablima, ulaznim vratima zgrada i na brisačima parkiranih automobila osvanule poternice sa natpisom „Traže se“, na kojima su pored njenog imena i imena jednog šabačkog advokata i maloletnog mladića.

Kovačević je za televiziju N1 izjavila da „nije sigurna da još postoje poternice po gradu, jer nije izlazila iz kuće i nije se pojavljivala u centru grada, niti na mestima na kojima su bile poternice“.

„Sinoć mi je rečeno da postoje još u parkovima, na drveću, ali sam i čula da građani, koji su besni zbog svega ovoga, idu i skidaju te poternice“, kazala je Kovačević koja je dodala da ne izlazi iz kuće zato što je uplašena za svoju bezbednost.
Dodala je da je ovaj slučaj odmah prijavila policiji, koja je taj slučaj prosledila Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, gde ona treba da da izjavu.

„Vidite poternicu sa vašim likom, na kojoj piše ‘Traži se’ i ‘Nagrada’. Emocije se nisu slegle i ja još uvek nisam spremna da se suočim sa tim da u ovom gradu postoji poternica za mnom“, istakla je Kovačević.

Kovačević je rekla da očekuje da posle davanja izjava, Tužilaštvo podigne krivičnu prijavu kako bi se pronašli nalogodavci i idejni tvorci takvih postera, kao i da se nada da će se naći onaj ko je štampao poternicu na kvalitetnom papiru, kao i oni koji su ih lepili.

Ona je dodala da pretpostavlja da je završila na poternici zbog njenog pisanja o događajima na protestu u Šapcu, kada su huligani letvama tukli demonstrante, kao i da ovo nije prvi napad na nju, jer je početkom godine njenoj porodici prećeno smrću.

Navodi i da se oglasila Srpska napredna stranka iz Šapca koja je za sve to optužila opozicione partije, a da je gradonačelnik u otvorenom pismu odbacio optužbe da je gradska vlast zaslužna za lepljenje poternica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari