Novoizabrano opštinsko rukovodstvo Bojnika, jedne od najsiromašnijih sredina juga Srbije, donelo je odluku da njihove plate budu smanjene, odnosno vraćene na nivo pre poslednje korekcije, koju je izvršila donedavna lokalna vlast. Posle umanjenja zarada predsednicima i njihovim najbližim saradnicima, mesečna budžetska izdavanja će biti za oko petsto hiljada dinara manja nego do sada.

Novoizabrani predsednik Nebojša Nedeljković(DS) smatra da je najnovija mera o smanjenju plata izabranih opštinskih funkcionera u skladu sa politikom nove koalicije i u skladu sa ekonomskom krizom koja će neminovno pogoditi i Bojnik.

– Tokom godine samo ćemo na zaradama funkcionera uštedeti oko šest miliona dinara – pojašnjava prvi čovek bojničke opštine.

Nova lokalna samouprava donela je i odluku o smeni jednog broja direktora i postavljanju novih rukovodilaca. Novo rukovodstvo imaju Dom zdravlja, Dom kulture, Direkcija za izgradnju grada i još nekoliko opštinskih javnih preduzeća čiji se rad direktno finansira sredstvima budžetskih obveznika.

U Bojniku je, inače, novu koaliciju obrazovalo šest odbornika DS – G17plus, šest Grupe građana Pokret za Bojnik, tri Srpske napredne stranke i jedan Nove Srbije.

Do najnovijih kadrovskih promena, lokalnu vlast su činili Alijansa demokrata, Srpska radikalna stranka, DSS i Nova Srbija. Ovde se, međutim, sa velikom znatiželjom očekuje odluka Opštinskog suda u Lebanu, nadležnog i za Bojnik, povodom tužbe SRS-a da im se vrate tri odobnička mandata posle prelaska njihovih članova u Srpsku naprednu stranku, koja je sada jezičak na vagi u političkim kalkulacijama u ovom kraju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari