NPSS optužuje Vučića za terorizam zbog rušenja u Savamali 1Foto: J.Diković

Novi policijsko sindikalni savez (NPSS) podneo je danas krivičnu prijavu za krivično delo terorizam protiv državnog vrha, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, zvaničnika iz policije, ali i Zvonka Veselinovića i Veljka Belivuka zbog rušenja u Savamali.

Krivična prijava obuhvata i Nebojšu Stefanovića, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, Vladimira Rebića, tadašnjeg direktora policije, Dijanu Hrkalović, tadašnju državnu sekretarku u MUP-u, Veselina Milića, načelnika Policijske uprave za grad Beograd, Zlatka Kostića, tadašnjeg načelnika dežurne službe, Gorana Stamenkovića, tadašnjeg šefa smene dežurne službe, Siniše Malog, tadašnjeg gradonačelnika Beograda, Zvonka Veselinovića, Veljka Belivuka i ostale NN saučesnike kao neposredne izvršioce, podstrekače, prikrivače iz redova policije, tužilaštva, sekretarijata za legalizaciju, gradske građevinske inspekcije, elektrodistribucije, komunalne policije, JKP gradska čistoća…

Svi se optužuju da su izvršili krivično delo terorizam, kao i ometanje pravde.

U prijavi se, između ostalog, navodi da postoje osnovane sumnje da je “od strane ove organizovane grupe lica koja su se udružila radi vršenja terorističke akcije” tokom noći 24-25. aprila 2016. godine u Savamali izvršeno krivični delo terorizam, te d”ošlo do velikog razaranja u tom delu grada, u vidu rušenja objekata u privatnom i državnom vlasništvu, a takođe je došlo i do uzročno-posledične smrti jednog lica, čuvara Slobodana Tanaskovića”.

Zdravko Rajević, potpredsednik NPSS-a, rekao je medijima ispred Palate pravde da je 2013. tadašnji predsednik Tomislav Nikolić ukazom doveo na snagu zakon o potvrđivanju sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, “po kojem je ključan član 6. zakona, koji dozvoljava suspenziju našeg nacionalnog zakonodavstva u cilju ispunjenja svih želja privrendih subjekata Ujednijenih Arapskih Emirata, poput štetnog ugvora Etihad”.

– Po ugovoru “Beograd na vodi”, Srbija je bila dužna da do polovine 2016. raščisti tu površnu, i to su uradili na veoma brutalan i bezobrazan način – rekao je Rajević, navodeći da NPSS očekuje od tužilaštva da reaguje po zakonu.

Podsetimo, NPSS je nedavno podneo krivičnu prijavu protiv nekadašnje državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović i Marka Miljkovića, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka zbog, kako se navodi u prijavi, postojanja osnovane sumnje da su na svirep i podmukao način ubili policijsokg inspektora Dejana Jovića.

Rajević za Danas kaže da ih tužilaštvo još uvek nije kontaktiralo povodom ove krivične prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari