NSPRS: Od kad smo zatražili smenu Ružića, pritisci su ogromni 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije danas je upozorio da od momenta kada su pre dva dana proglasili obustavu rada i izneli zahtev za smenu ministra, pritisak na zaposlene u prosveti je ogroman.

„Cilj tih pritisaka, koje sprovode direktori i školske uprave, je da se tragični događaji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ zatrpaju cvećem, svećama i suzama, a da se nakon toga sve nastavi po starom. Na to ne pristajemo, pozivamo roditelje na solidarost“, saopštio je NSPRS.

Povodom svih dešavanja Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) doneo je danas odluku da se obustava rada u školama zbog ugrožene bezbednosti nastavlja.

Zahtevi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) su da se izmenom Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i drugih propisa kojima se reguliše ta oblast uvede mogućnost suspenzije učenika s nastave; da se izmenom Zakonika o krivičnom postupku definišu odgovarajuće kazne za napad na zaposlenog u ustanovi obrazovanja i da se ukine mogućnost anonimnih prijava protiv zaposlenih u obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari