NSPRV: Kivni na direktore škola 1Učionica Foto: EPA-EFE/MARCIN BIELECKI

Prosvetni radnici i članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine saopštili su da su se danas okupili ispred gimnazije “Isidora Sekulić” u Novom Sadu jer, kako kažu, već duže od mesec dana rukovodstvo ove škole odbija da ispoštuje zakon i preuzme njihovu koleginicu, koja je od ovog leta proglašena za tehnološki višak.

Nije pomogao čak ni stav nadležne radne podgrupe, objasnio je predsednik NSRPV Dušan Kokot.

-Stav da je radna podgrupa napravila veliku grešku i stav da će se direktorka tim povodom obratiti nekim ljudima, jasno ukazuje odakle vetar duva. Sutra će sindikat formalno zatražiti smenu direktorke pomenute škole, a već danas je otpočeo postupak u dogovoru sa advokatom. Niko ne može biti iznad zakona – navodi Dušan Kokot.

Dan ranije, ovaj sindikat organizovao je protestni skup ispred STŠ “Milenko Brzak Uča” u Rumi, zbog, kako su objasnili, nezakonitog ponašanja direktora škole, čiju je smenu NSPRV tražio pre nekoliko meseci. 

-Neki direktori su, uz  jasnu podršku stranaka sa vlasti, uz nestvarnu tišinu institucija i nadležnog ministarstva, pomislili da su iznad zakona. Možda misle da mogu da rade kako hoće ali mi im jasno poručujemo da neće moći dokle hoće. Ovo je samoodbrana, ovo je borba za preživljavanje i svi smo ugroženi. Ovo što danas trpe kolege koje su ostale bez posla u ovoj javnoj školi uskoro čeka i sve nas ukoliko se ne osvestimo i počnemo organizovano delovati – poručiili su sindikalisti dan ranije, u Rumi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari