NUNS: Puno razumevanje za zahteve akademske zajednice RTS-u 1Foto: Logo NUNS-a

U potpunosti razumemo apel grupe doktora nauka, upućenog Radio-televiziji Srbije, jer već godinama unazad ukazujemo da javni medijski servis ne radi u javnom interesu i ne ispunjava svoje zakonske obaveze, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije.

NUNS je podsetio da medijska kuća koju finansiraju svi građani ima obavezu da nepristrasno obrađuje teme od javnog značaja, neguje pluralizam ideja i omogućava sučeljavanja različitih mišljenja, ali i po ko zna koji put konstatujemo da je uredništvo RTS-a svoj informativni program u velikoj meri podredilo propagandi vladajuće partije.

„I zahtevi akademske zajednice potvrđuju da takav manipulativni odnos RTS-a prema građanima više nije održiv i da je krajnji momenat da se novinari ove kuće suprotstave pritisku vlasti i cenzorskoj politici direktora i glavnih urednika“, ističe NUNS u saopštenju.

NUNS je pozdravio svaku građansku inicijativu za slobodu medija i izražavanja i iskazao zadovoljstvo što su priznati univerzitetski profesori organizovano i javno podigli glas zbog partijske zloupotrebe medija i time nas podržali u borbi protiv medijskih manipulacija i cenzure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari