NZS organizuje informatičke obuke za najtraženija zanimanja 1Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje (arhiva)

Nacionalna služba za zapošljavanje (NZS) najavila je da za svoje korisnike organizuje informatičke obuke za najtraženija zanimanja na tržištu rada kako bi im pomogla da lakše dođu do posla.

U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika. Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje atraktivne obuke koje će vam obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje… Ovo su samo neki od programa koje smo obezbedili za svoje korisnike kako bi lakše našli posao. Dobro je poznato da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta”, navodi se u saopštenju NZS.

Dodaju da su obuke usklađene sa potrebama tržišta rada.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula 2018. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou. Za više informacija obratite se svom savetniku za zapošljavanje ili pratite sajt www.nsz.gov.rs, gde ćete redovno dobijati sve informacije o ovom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.