Državni zvaničnici Srbije položili vence u znak sećanja na žrtve Holokausta

Ostavite komentar


  1. Iz autobioigrafske knjige „Sjećanja“ Meše Selimovića:

    „Užasan genocid koji su ustaše počele da sprovode protiv Srba u Bosni i Hercegovini, nečuveni zločini na koje se uho teško moglo naviknuti jer takvo masovno varvarstvo nije bilo poznato u istoriji, stradanje čitavih srpskih krajeva, zatiranje svega živog, sve je to natjerivalo čovjeka da se odredi, ili da se suprostavi ili da se demorališe. Za mene je to bilo pitanje humaniteta: da nisam prišao revoluciji, da se nisam suprostavio zločinima, nikad više ne bih mogao sebe da poštujem. A živjeti bez samopoštovanja nije lako.“

    1. Strasno i NEPRIMERENO! Hocete li bar jednom u zivotu da dozvolite da u Srbiji neko ko NIJE Srbin oplace svoje zrtve a da se ne umesate?

      1. @profesorka
        U mojoj poruci i citatu koji je ostavljen nema ničeg neprimerenog. Vaša reakcija je neprimerena i drska i odaje neke lične komplekse koje ne želim da komentarišem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.