Obeležavanje 187. godišnjice postojanja OŠ “Vuk Karadžić” Kladovo 1Foto: FB OŠ"Vuk Karadžić" Kladovo

Kladovski osnovci zajedno sa svojim nastavnicima brojnim aktivnostima tokom ove nedelje obeležiće 187. godišnjicu postojanja škole koja nosi ime Vuka Karadžića.

Sportska nadmetanja, radionice, izložbe, svečana akademija i sve to pod sloganom “Ko ima druga, ima sve” odvijaće se tokom ove novembarske nedelje.

Na bistu Vuka Karadžića u dvorištu kladovske škole, kao i na Vukov spomenik kraj Biblioteke u Kladovu osnovci su položili cveće, a održane su i radionice učenika mlađih razreda sa učenicima OŠ ”12. septembar – izdvojeno odeljenje Kladovo” i decom iz Udruženja za pomoć osobama ometenim u razvoju “Nada”.

Za osmake je organizovano predavanje ”Ni malo, nijednom, ni ponekad” na kome su predstavnici Crvenog krsta Kladovo govorili o zavisnosti od psihoaktivnih supstanci.

Članovi Vršnjačkog tima učenici razredne nastave su u svojim odeljenjima bili predavači na temu ”Ko ima druga ima sve”.

Nadmetali su se osnovci i u sportu, u štafetnim igricama sa poligonima, na turnirima u fudbalu, basketu i odbojci.

U kladovskoj osnovnoj školi biće postavljene izložbe likovnih i literarnih radova, a u Domu kulture priredbe za učenike i roditelje.

Završnicu će činiti svečana akademija povodom dana škole na kojoj će govoriti direktorka ove obrazovne ustanove, Gordana Jovanović, biti uručene nagrade autorima pobednicima likovnog i literarnog konkursa i izveden prigodan program.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari