Obeležen Dan Specijalne brigade 1Foto: MOD

U pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“ danas je obeležen 29. septembar, Dan Specijalne brigade, a njen komandant Zoran Veličković istakao je da su protekli period obeležile brojne aktivnosti- više stotina taktičkih vežbi sa bojnim gađanjem, stacionarno logorovanje sa obukom, više od 1.000 skokova i stotine časova zarona.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, komandant Kopnene vojske Milosav Simović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, MUP, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Naša opredeljenja su najviše operativne spasobnosti i spremnost da se odgovori na izazove i pretnje, do čega ćemo doći samo vrhunskom obukom, odgovornošću i čvrstom vojničkom disciplinom, naglasio je Veličković.

U spomen-sobi Specijalne brigade, posle vojničkog dela svečanosti i svečanog defilea, položen je i venac u znak sećanja na poginule pripadnike te jedinice.

Na svečanosti posetioci su imali priliku da pogledaju arsenal savremenog naoružanja i opreme koji koristi ta jedinica vojske, navodi se u saopštenju.

Specijalna brigada je formirana 29. septembra 2006. godine objedinjavanjem 72. specijalne brigade, 63. padobranske brigade i delova 82. pomorskog centra i Protivterorističkog odreda „Kobre“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari