Obeležen stoti rođendan Smilje Avramov

Ostavite komentar


  1. Uistinu,bravo za omiljenu profesoricu Smilju Avramov!Kakva nesravnjiva karijera: veliki pravnik,odlican profesor, prvoklasni naucnik,neumorni istrazivac i nepotkupljiv borac za istinu,ponosita Srpkinja,uvazeni pisac,nezamenjiv tumač istorije,s velikim uvidom u nemačku politiku u oba svetska rata,ekspert za Jasenovac i sve zločine protiv Srba,nevidjeni,cenjeni drug i prijatelj i stvaralac/voditelj više generacija srpskih profesora i pravnika!Srpski narod se ponosi s tobom,postovana profesorice Smiljo,koja si ostavila neizbrisiv trag u srpskoj prosveti,nauci kulturi!

  2. Smilja Avramov je imala i političku, a ne samo naučnu karijeru. Od Danasa očekujem kritičko izveštavanje o njoj za generacije koje je ne pamte, a ne gramatičke besmislice poput „najomiljenijih“ ili sintagmu “ i njenim knjigama se i danas studenti rado vraćaju“ koja u svojoj naivnosti sadrži sav duh trećeg razreda osnovne škole.

  3. Jedna od plejade velikosrpskih ekstremista koji su naneli ogromnu stetu srpskom narodu i pretvorili nas od srednje razvijene zemlje u najsiromasniju u Evropi. To je drustvo koje je kreiralo sramni Memorandum SANU i koji su podrzavali Milosevica u osvajackim pohodima u Hrvatskoj i BiH, u ubijanju i etnickom ciscenju osvojenih prostora. Odbacili su Milosevica cim je pokazao znake zdrave pameti i potpisao dejtonski ugovor nakon teskih poraza srpske vojske u Krajini i zapadnoj Bosni.

  4. A za političku karijeru je li dobila medaljon? Ili neki stančić barem? Socijalisti su obično takve nagrade dobijali…

  5. Jedna od najstarijih profesora pravnog fakulteta u Beogradu svrstsna u drustvo nacistickih prvaka, ako je i od Coraxa mnogo je. Draga profesorka zelim vam puno zdravlja I radosti u zivotu.

  6. Predavala mi je medjunarodno javno pravo na 4.godini Pravnog fakulteta. Pre 36 godina. Neka je zdravlje i sreca prate I u narednim godinama.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.