Polaganjem venaca na spomenik srpskim junacima i odavanjem državnih i vojnih počasti u selu Tekeriš kod Loznice juče je obeležena 99. godišnjica Cerske bitke, vođene u Prvom svetskom ratu. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, Ambasade Slovačke, Grada Loznice, Šapca, Krupnja kao i predstavnici brojnih udruženja građana.


Premijer Srbije Ivica Dačić, koji je predvodio ceremoniju, rekao je da Cerska bitka predstavlja ne samo dolaz bezmerne hrabrosti i požrtvovanja već i primer vešto strategijski izvedene vojne operacije. „Okrenuvši se budućnosti, mi ne zaboravljamo naše slavne pretke. Sećajući se njih kao i njihovog zapovednika slavnog generala i vojvode Stepe Stepanovića, mi slavimo život i mir. Gradimo zajedničku budućnost sa našim susedima sa evropskom porodicom naroda, pa i sa onima sa kojima smo ratovali, a koje je zasnovano na ravnopravnosti“, rekao je Dačić.

Član Dveri pretio premijeru

Beograd – Policijska uprava u Šapcu potvrdila je da je jedan čovek priveden, na obeležavanju godišnjice Cerske bitke u Tekerišu kod Loznice. Agenciji Beta u šabačkoj policiji rečeno je da je ta osoba izvedena pred sudiju za prekršaje. Pokret Dveri saopštio je da je njihov član i funkcioner Slaviša Miletić priveden na obeležavanju godišnjice Cerske bitke zbog, kako tvrde, verbalnog sukoba sa premijerom Ivicom Dačićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari