Objavljen konkurs za 14. VIRTUS nagradu za filantropiju 1Foto: Trag fondacija

Trag fondacija je objavila konkurs za četrnaestu po redu, godišnju VIRTUS nagradu za filantropiju. Poziv za prijave otvoren je do 25. februara 2021. godine, a dobitnici VIRTUS nagrada za 2020. godinu biće proglašeni tokom prve polovine maja meseca.

Ovaj konkurs, kako navode u saopštenju, ima za cilj odavanje priznanja dobročiniteljima, kako pojedincima i pojedinkama, tako i kompanijama i preduzećima, koji su tokom prethodne godine svojim delima podržali one kojima je pomoć bila najpotrebnija.

VIRTUS nagrada za 2020. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

„Ideja humanosti je sastavni deo naših bića i samim tim je utkana u različite segmente naših privatnih i poslovnih života. Pokretačku snagu za dobra dela uvek pronalazimo u želji da nekome pomognemo i da doprinesemo poboljšanju života u zajedici oko nas. U vreme velikih kriza, kao što je pandemija virusa COVID-19, dobročinstvo ima poseban značaj. Zbog toga Trag fondacija želi da istakne kompanije i preduzeća, koja su se posebno angažovala na sanaciji efekata pandemije, pojedinke i pojedince, koji su uložili izuzetne napore da se efekti krize u njihovim zajednicama minimizuju, ali i one koji su nastavili da ulažu u dugoročna rešenja problema u vlastitim zajednicama i svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

Ona je pozvala građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju i dodala:

„Dobri ljudi i odgovorna preduzeća su svuda oko nas, pomozite nam da ih prepoznamo, predstavimo javnosti i nagradimo“.

Kako navode u saopštenju, VIRTUS nagrada za 2020. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Više informacija na sledećem linku: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari