Objavljen konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi 1Foto: Aleksandar Roknić

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) raspisala je danas konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi, a autori sedam naboljih radova biće nagrađeni laptop računarima.

Na konkursu mogu da učestvuju novinari lokalnih, regionalnih ili nacionalnih medija koji su od 1. januara do 15. oktobra ove godine izveštavali o EU integraciji, zaštiti životne sredine, unapređenju poslovne klime, prevenciji i upravljanju vanrednim situacijama, kao i rodnoh ravnopravnosti i ljudskim pravima.

Cilj konkursa je da se istakne važnost i ulogu koju lokalne vlasti imaju u tim oblastima, kako bi se dodatno poboljšao rad lokalnih administracija i unapredio kvalitet usluga koje pružaju građanima, naveli su oragnizatori u saopštenju.

O najboljim medijskim prilozima odlučivaće žiri u kojem će biti Olivera Petrović Stojančić (RTS), Srđan Bošković (Radio Beograd 1), Lana Gedošević (Blic), Zoran Sekulić (Fonet) i Vladan Samardžić (Večernje novosti).

Nagrađeni novinari biće predstavljeni na finalnom skupu koji će biti održan krajem ove godine.

Objavljeni štampani prilozi mogu se slati u štampanoj ili elektronskoj formi (kopija teksta sa podacima o autoru, datumu objave i novinskoj redakciji, uključujući kontakt informacije autora).

Elektronski, odnosno radio i televizijski prilozi, šalju se na dvd disku, uključujući podatke o autoru, datumu emitovanja i televizijskoj/radio stanici na kojoj je prilog emitovan, kao i kontakt informacije autora.

Za onlajn priloge potrebno je poslati print screen i link ka objavljenom prilogu, uključujući podatke o autoru, datumu objave i medijskom veb portalu na kojem je tekst objavljen, kao i kontakt informacije autora.

Adresa na koju treba dostaviti materijale je SKGO-Služba za informisanje Makedonska 22/VIII, 11000 Beograd sa naznakom – Medijski konkurs Drugačije od drugih ili elektronskim putem na: [email protected] ili [email protected].

Konkurs je raspisan u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari