Objavljen poziv za prijavu kandidata za instruktore na ovogodišnjem popisu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će se sprovoditi od 1. do 31. oktobra ove godine.

Prijavljivanje je moguće od danas, do 3. jula, objavljeno je na sajtu RZS-a.

Kako je navedeno, instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja.

Jedan instruktor će u proseku biti zadužen za monitoring rada sedam popisivača, a bio bi angažovan od 23. avgusta do 31. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti punoletni državljani Srbije sa prebivalištem ili prijavljenim boravištem Srbiji i stečenim najmanje četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji lokalne samouprave u kojoj žive, izuzetno, studenti koji se školuju van mesta stanovanja mogu se prijaviti za rad u svojoj opštini ili gradu ili u lokalnoj samoupravi u kojoj privremeno borave tokom studija.

Sa izabranim kandidatima zaključiće se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija).

Kandidati će moći da se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a na sajtu RZS-a je objavljen i spisak opština i gradova sa potrebnim brojem kandidata.

Rang lista prijavljenih kandidata za instruktore sa ukupno ostvarenim bodovima po prijavi, kao i spisak kandidata koji se pozivaju na testiranje i razgovor, biće objavljena 6. jula na sajtovima RZS-a – www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari