Objavljen prvi sveobuhvatni vodič za raspoznavanje divljih ptica na srpskom jeziku 1Foto: dzpps

Prvi sveobuhvatni vodič za raspoznavanje divljih ptica na srpskom jeziku, knjiga „Ptice Srbije i Evrope – vodič za raspoznavanje“, predstavlja 928 vrsta ptica zabeleženih u Evropi, sa ciljem da pouči raspoznavanju ptica.

Na ovako detaljan ključ za raspoznavanje ptica se čeka još od 1867. kada je Josif Pančić objavio knjigu „Ptice u Srbiji“, podsećaju u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

„Nije jednostavno objasniti značaj ove knjige. To nije samo ključ za raspoznavanje ptica, to je ključ koji će mnogima otključati vrata prirode. Knjiga je zaista namenjena raznovrsnoj čitalačkoj publici, biolozima, ekolozima, šumarima, lovcima, poljoprivrednicima, iskusnim posmatračima ptica i početnicima, zaljubljenicima u prirodu, studentima, starima, mladima i deci podjednako“, objašnjava Milan Ružić, glavni urednik knjige i izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Autori ovog kapitalnog dela su četvorica renomiranih evropskih ornitologa,Rob Hjum, Robert Stil, Endi Svoš i Hju Harop, a srpsko izdanje je preveo i prilagodio tim stručnjaka okupljenih u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije koje je, zajedno sa Jato D.O.O. i izdavač.

Knjiga sadrži 4.700 fotografija i 540 mapa koje su napravljene u saradnji sa organizacijom Bird Life International.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari